Jedino gastro-natjecanje na kojem amateri mogu pobijediti profesionalce!!!!

OSVOJI VRIJEDNE NAGRADE i ZLATNI ĆEVAP - JEDINU NAGRADU HRVATSKOG KULINARSTA KOJA JE POSTALA LEGENDA!

PRVENSTVO HRVATSKE U ROŠTILJANJU

Jedino gastro natjecanje na kojem amateri mogu pobijediti profesionalce!!!!

OSVOJI VRIJEDNE NAGRADE i ZLATNI ĆEVAP - JEDINU NAGRADU HRVATSKOG KULINARSTVA KOJA JE POSTALA LEGENDA!

DATUMI NATJECANJA:

8.5. Osijek (Tvrđa) od 12 h uz Grupu Vigor
21.5. Zadar (Riva) od 12 h uz Grupu Synthetica
28.5. Umag (Nova obala) od 12 h uz Dinu Jelusića & Mad dogs
4.6. Jastrebarsko (Perivoj) od 12 h uz mažoretkinje i tamburaše Fini dečki te grupu Opća opasnost
18.6. Zagreb (Bundek - subota) od 12 h uz Klapu Kampanel i Mladana Kosa

19.6. Zagreb finale (Jarun-nedjelja) od 12 h uz grupu Vigor i Ivana Zaka

clanak

Valpovački kotlić u Tvrđi utvrdio gradivo

Nakon odličnih rezultata Slavonaca na različitim gastro natjecanjima i prošlogodišnjeg odlaska Zlatnog ćevapa u Valpovo, Osijek je dobio priliku otvoriti jubilarno 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec. Stanovnici grada na Dravi i njihovi gosti stoga su s veseljem dočekali nedjelju te na cjelodnevnom druženju u Tvrđi još jednom pokazali da nisu samo pravi gurmani i veseljaci, nego i vrhunski domaćini.

Okupljanje je počelo već u ranim jutarnjim satima, a među šestoricom timova odmah  se istaknuo Valpovački kotlić Željka Turalije koji je na slavonske kvalifikacije došao obraniti prošlogodišnji plasman u finale te osvajanje jednine gastro nagrade koja je postala legenda. Osim njih, za prolaz dalje u Tvrđi su se borili vilicu o vilicu lokalni znalci EwoB team Dominika Osmeričića, BBQ Pik Masters Marine ObšivačAnđelko Ribić i njegova ekipa Virotvitica1234,  Medicinari Stjepana Maričića Makija iz Piškorevaca te Bračne vode predvođene Darijom i Novelom Bučanovića iz Bilja.

Dok su se vješti natjecatelji okretali ćevapčiće, vratinu, kobasice, junetinu i ražnjiće na žaru kako bi impresionirali gastro sud u sastavu Dario Lide, Marko Lucić i Tomislav Đukić, Osječani su uživali u koncertu grupe Vigor i nagradnim igrama koje su samo za njih pripremili partneri natjecanja. Veliko zanimanje izazvao je i jedinstveni performance voditeljice Martine Validžić koja se u popularnom SUV-u Dacia Duster humoristično osvrnula na svoje (i općenito ženske) vozačke sposobnosti.

Smijeha nije nedostajalo ni pri pranju roštilja (zadnjem zadatku za natjecateljske ekipe), a za ozbiljne teme bio je zadužen chef Dario Lide koji je za posjetitelje pripremio 2 jela iz kuharice 24sata koju su  svi zainteresirani i dobili besplatno. 

Ipak, najsvečaniji trenutak ove nedjelje u Osijeku bilo je proglašenje pobjednika, ekipe Valopovački kotlić koja je zajedno s grupom Vigor na pozornici slavila do kasno u noć.  Svoju tajnu uspjeha oni su skromno pripisali iskustvu, a da li će im ono biti dovoljna da u finalu na zagrebačkom Bundeku ponovo ugrabe Zlatni ćevap vidjet ćemo 18. lipnja. Drugi mjesto pripalo je Bračnim vodamadok su Medicinari, najveseliji tim na natjecanju, bili treći. 

Autor fotografija:  Marko Mrkonjić/Pixsell.

karlovackodaciapresidentlogo iskonfridrihgrillozajamnicakiskokotanyikuharpermetalvina beljezvijezdapik