Jedino gastro-natjecanje na kojem amateri mogu pobijediti profesionalce!!!!

OSVOJI VRIJEDNE NAGRADE i ZLATNI ĆEVAP - JEDINU NAGRADU HRVATSKOG KULINARSTA KOJA JE POSTALA LEGENDA!

PRVENSTVO HRVATSKE U ROŠTILJANJU

Jedino gastro natjecanje na kojem amateri mogu pobijediti profesionalce!!!!

OSVOJI VRIJEDNE NAGRADE i ZLATNI ĆEVAP - JEDINU NAGRADU HRVATSKOG KULINARSTVA KOJA JE POSTALA LEGENDA!

DATUMI NATJECANJA:

8.5. Osijek (Tvrđa) od 12 h uz Grupu Vigor
21.5. Zadar (Riva) od 12 h uz Grupu Synthetica
28.5. Umag (Nova obala) od 12 h uz Dinu Jelusića & Mad dogs
4.6. Jastrebarsko (Perivoj) od 12 h uz mažoretkinje i tamburaše Fini dečki te grupu Opća opasnost
18.6. Zagreb (Bundek - subota) od 12 h uz Klapu Kampanel i Mladana Kosa

19.6. Zagreb finale (Jarun-nedjelja) od 12 h uz grupu Vigor i Ivana Zaka

Roštiljanje s najljepšim pogledom na svijetu zasigurno je ono na zadarskoj Rivi koje se jednom godišnje održava u sklopu kvalifikacija za Zlatni ćevap. Upravo se ovdje, između Foruma i Morskih orgulja, uz šum mora i jedinstveno plavetnilo Jadrana, u subotu oko podneva okupilo pet ekipa iz različitih dijelova Dalmacije s nadom da će upravo oni izboriti finale jubilarnog 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec.

Pajdaši Ivice Vuralije iz Benkovca, Gušti Zagore Ivice Šege-Leke iz Kaštela, zadarski Tim Pajdo Jakova Gospića, 4 duje u briškuli Dražena Botice iz Gornjeg Karina i domaći Berekini Mladena Šarea od jutra su bili odlično raspoloženi. Više timskoj, nego konkurentskoj atmosferi pridonijela je i odlična živa svirka Syntethica banda, stoga ne čudi da se uz sunce i slasne svježe pripremljene PIK delicije koje su se prodavale po promotivnim cijenama vrlo brzo mnogo Zadrana i njihovih gostiju pridružilo natjecanju. Dok su se vrijedni Dalmatinci nadmetali u pripremi mesa sa žara, publika se okušala u OlimPIKijadi, utrci s pladnjevima, nošenju i slaganju kašeta te brojnim drugim zabavnim igrama, a najspretniji su osvojili i vrijedne nagrade.

U borbi vilicu o vilicu na kraju su slavili Gušti Zagore iz Kaštela, koje je voditelj Frano Ridjan proglasio i najveselijim timom natjecanja. Upravo njemu kulinarski majstori iz Kaštela otkrili su da je tajna uspjeha u detaljnoj pripremi koja uključuje i posebni odabir drva za potpalu, a gastro sud kojim je predsjedao Dario Lide, iz tima Majstor kuhar Branka Ognjenovića, složio se s njim, što je i pokazala prednost od čak 19 bodova ispred drugoplasirane ekipe Pajdo koja je pak imala 5 bodova više od Berekina koji su završili na trećem mjestu.

Da li će im to biti dovoljno da budu najbolji i na nacionalnoj razini pokazat će finale u Zagrebu 18. lipnja, na kojem će Ivica Šego-Leko i njegovi dečki odmjeriti svoje kulinarske vještine s ostalim pobjednicima regionalnih natjecanja.

5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku partnera: Dacia, Karlovačko, Permetal, Kisko, Jamnica, Vina Belje, Zvijezda, President, Kotanyi, Fridrih, Iskon, Delimano, Grilloza i Kulinarsko studio Majstor kuhar. Zahvaljujući njima, sve namirnice, okrjepa i oprema osigurani su za natjecatelje.

Autor fotografija: Dino Stanin/Pixsell.

karlovackodaciapresidentlogo iskonfridrihgrillozajamnicakiskokotanyikuharpermetalvina beljezvijezdapik