Jedino gastro-natjecanje na kojem amateri mogu pobijediti profesionalce!!!!

OSVOJI VRIJEDNE NAGRADE i ZLATNI ĆEVAP - JEDINU NAGRADU HRVATSKOG KULINARSTA KOJA JE POSTALA LEGENDA!

PRVENSTVO HRVATSKE U ROŠTILJANJU

Jedino gastro natjecanje na kojem amateri mogu pobijediti profesionalce!!!!

OSVOJI VRIJEDNE NAGRADE i ZLATNI ĆEVAP - JEDINU NAGRADU HRVATSKOG KULINARSTVA KOJA JE POSTALA LEGENDA!

DATUMI NATJECANJA:

8.5. Osijek (Tvrđa) od 12 h uz Grupu Vigor
21.5. Zadar (Riva) od 12 h uz Grupu Synthetica
28.5. Umag (Nova obala) od 12 h uz Dinu Jelusića & Mad dogs
4.6. Jastrebarsko (Perivoj) od 12 h uz mažoretkinje i tamburaše Fini dečki te grupu Opća opasnost
18.6. Zagreb (Bundek - subota) od 12 h uz Klapu Kampanel i Mladana Kosa

19.6. Zagreb finale (Jarun-nedjelja) od 12 h uz grupu Vigor i Ivana Zaka

Pobjednici Umag

Umag, grad poznat po atraktivnim turističkim događanjima, još jednom je pokazao kako je domaćin Zlatnog ćevapa s najmanjim brojem stanovnika, no zasigurno s najvećim srcem. Jer, u subotu kao da se svih dvanaest tisuća građana okupilo na Novoj obali na kojoj su od 11 sati timovi pripremali meso u pet kategorija te točno u podne, na znak voditelja Frane Ridjana, upalili vatru. U trenutku savršenog žara ćevapčiće, ražnjiće, kobasice, vratinu i junetinu počeli su peći, a natjecatelje je sa svojom ekipom Ja volim Umag moralno bodrio i gradonačelnik Vili Bassanese koji je marljivo obavljao sve zadatke, od mariniranja mesa do čišćenja rešetki.

Lijepo vrijeme i pozitivne vibracije s Nove obale privukli su i brojne turiste koji su, kao i domaćini, subotu odlučili provesti uz svježe pripremljene PIK mesne delicije sa žara, ukusne Orle lepinje i raznovrsne priloge (svježe salate s Kiskom, President mladi kajmak, Zvijezda ketchupe i ajvare, Kotany umake i začine, Fridrih šampinjone) te osvježenja iz Karlovačkog, Jamnice i Belja koja su se prodavala po promotivnim cijenama. Gužvi i odličnoj atmosferi svakako je pridonio i cjelodnevni zabavni program predvođen besplatnim koncertom Dine Jelusića i grupe Mad dog.

Glavne zvijezde ipak su bili timovi 3,2,1,peci!!! Dinka Brozovića, Roštilj u srcu Zorane Turković, Portal Pressum Franje Sabe, Gušti Ante Gambirože, Veseli Istriani Vladimira Pantovića te Ja volim Umag gradonačelnika Vilia Bassanesea. Do samog kraja bilo je neizvjesno tko će pobijediti jer su dvije ekipe prema ocjenama stručnog žirija kojeg su činili Dario Lide iz kulinarskog studija Majstor kuhar, Damir Modrušan šef kuhinje restorana Zigante, Marko Lučić iz PIK Vrbovca te Mauro Jurman zamjenik gradonačelnika grada Umaga osvojile jednak broj bodova. Pobjednicima su tako proglašeni Veseli Istriani Vladimira Pantovića (koji je 2010. godine predstavljao Istru u finalu 1. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju) te umaški prvaci iz 2015. Roštilj u srcu.   Prošle smo godine mislili da se radi o početničkoj sreći, no izgleda da smo stvarno dobri. - izjavila je Zorana Turković, šefica tima. Iako zaslužena, pobjeda dvaju iskusnih timova ostala je u blagoj sjeni jer je ekipa Ja volim Umag koja se natjecala van konkurencije osvojila najveći broj bodova. Finalistima će to zasigurno biti poticaj da svoju tehniku dovedu do savršenstva i 18.6.na Bundeku dokažu da mogu još bolje. U posebnoj natjecateljskoj disciplini pranje roštilja Permetalom najbolji su bili 3, 2, 1 peci.

Osim što su mogli promatrati napeto natjecanje, posjetitelji su imali priliku izbliza pogledati popularni SUV Dacia Duster, postati Iskonovac, sami se okušati u roštiljanju ili u nagradnim igrama osvojiti vrijedne nagrade partnera roštiljade. 

Najveću pozornost opet je privukla popularno zvana OlimPIKijada vrsta triatlona na kojem su timovi morali pokazati vještine u pikadu, odnijeti prazne kašete i sastaviti slagalicu. Slijedile su utrka s gajbama Jamnice, Karlovačko slalom s tacnama, Dacia i Or'le kvizovi, Iskon tombola te Kisko gastro-pogađalica u kojoj su se trebale prepoznati četiri vrste octa. U mini kulinarskom showu Roštilj akademija Dario Lide podijelio je korisne savjete za roštiljanje pripremajući na Delimano roštiljima ukusne mesne uštipke, jedan od niza recepata iz roštilj-kuharice 24sata koju svi zainteresirani mogu dobiti i na natjecanjima koja slijede. Dario je demonstrirao i pripremu kotleta prethodno mariniranih u Karlovačkom pivu koje osim što oplemenjuje okus hrane kada se koristi kao marinada, može imati i povoljan učinak na zdravlje budući da sastojci piva štite od nastanka štetnih spojeva koji nastaju tijekom pečenja mesa na roštilju.

5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku partnera: Dacia, Karlovačko, Permetal, Kisko, Jamnica, Vina Belje, Zvijezda, President, Kotanyi, Fridrih, Or'leIskon, Delimano, Grilloza i Kulinarski studio Majstor kuhar stoga su sve namirnice, cjelodnevna okrjepa, kao i sva oprema osigurani.

Nakon Umaga borba za Zlatni ćevap nastavlja se 4.6. u Jastrebarskom te 12.6. na zagrebačkom Jarunu nakon čega slijedi finale 18.6. na Bundeku.

karlovackodaciapresidentlogo iskonfridrihgrillozajamnicakiskokotanyikuharpermetalvina beljezvijezdapik