Jedino gastro-natjecanje na kojem amateri mogu pobijediti profesionalce!!!!

OSVOJI VRIJEDNE NAGRADE i ZLATNI ĆEVAP - JEDINU NAGRADU HRVATSKOG KULINARSTA KOJA JE POSTALA LEGENDA!

PRVENSTVO HRVATSKE U ROŠTILJANJU

Jedino gastro natjecanje na kojem amateri mogu pobijediti profesionalce!!!!

OSVOJI VRIJEDNE NAGRADE i ZLATNI ĆEVAP - JEDINU NAGRADU HRVATSKOG KULINARSTVA KOJA JE POSTALA LEGENDA!

DATUMI NATJECANJA:

8.5. Osijek (Tvrđa) od 12 h uz Grupu Vigor
21.5. Zadar (Riva) od 12 h uz Grupu Synthetica
28.5. Umag (Nova obala) od 12 h uz Dinu Jelusića & Mad dogs
4.6. Jastrebarsko (Perivoj) od 12 h uz mažoretkinje i tamburaše Fini dečki te grupu Opća opasnost
18.6. Zagreb (Bundek - subota) od 12 h uz Klapu Kampanel i Mladana Kosa

19.6. Zagreb finale (Jarun-nedjelja) od 12 h uz grupu Vigor i Ivana Zaka

opca opasnost

Jastrebarsko je ove subote po prvi puta ugostilo kvalifikacije za Zlatni ćevap. Unatoč najavljenoj kiši domaći su svojom gostoljubivošću nadjačali prognozu, tako da je u Perivoju u središtu grada cijeli dan bilo vrlo živo pa na sive oblake nitko ni nije obraćao pažnju.

Veselu roštilj-zabavu otvorile su mažoretkinje Zagrebačke županije nakon čijeg su nastupa timovi zauzeli svoje pozicije te počeli s pripremom mesa. Za dobru atmosferu pobrinuli su se lokalne ekipe Gradsko kazalište Jaska, Sportaši Jaske, Matica umirovljenika i Vatrogasci te gostujući timovi Brak je mrak iz Zagreba i Hook, koji je doputovao čak iz Kraljevice. Oni su baš u inat domaćinima još više prionuli rezanju i mariniranju mesa te izradi ćevapčića i ražnjića, čime su najavili zanimljivu borbu do posljednjeg žara.

Na znak voditelja Frane Ridjana svi su upalili vatru i zabava je počela. U kulinarskom kutu gastro akademije Dario Lide član kulinarskog studija Majstor kuhar spravljao je jela sa žara iz kuharice 24sata, a uz rošitiljanje na Delimano roštiljima dijelio je i korisne savjete. Demonstrirao je i pripremu kotleta mariniranih u Karlovačkom pivu, koje, osim što oplemenjuje okus hrane, može imati povoljan učinak na zdravlje budući da sastojci piva štite od štetnih spojeva koji nastaju tijekom pečenja mesa na roštilju.

Na pozornici su se izmjenjivali puhački orkestar i KUD-ovi iz Jastrebarskog, a da temperatura ne bude previsoka, pobrinuli su se jaskanski vatrogasci, koji su izveli atraktivnu pokaznu vježbu. Svirka tamburaškog sastava Fini dečki digla je sve na noge, a nakonposjeljdnje natjecateljske discipline -pranje roštilja Permetalom i proglašenja pobjednika uslijedio je pravi rock spektakl, koncert Opće opasnosti koji je potrajao do kasno u noć.

Osim što su mogli promatrati napeto natjecanje i uživati u bogatom glazbenom programu, posjetitelji su imali priliku izbliza pogledati popularni SUV Dacia Duster, postati Iskonovac ili se sami okušati u roštiljanju kao i u nagradnim igrama u kojima su mogli osvojiti vrijedne nagrade partnera roštiljade. Najveću pozornost opet je privukla popularno zvana OlimPIKijada, triatlon u kojem su timovi morali pokazati vještine u pikadu, odnijeti prazne kašete i sastaviti slagalicu. A posjetitelji su uživali i u utrci s gajbama Jamnice, Karlovačko slalomu s tacnama, Dacia i Or'le kvizovima, Iskon tomboli te Kisko gastro pogađalici u kojoj je trebalo prepoznati četiri vrste octa. Da ne bude gladnih pobrinule su se svježe pripremljene PIK delicije u Or'le lepinjama.

Natjecanje je završilo uvjerljivom pobjedom Matice umirovljenika a Grad Jastrebarsko, suorganizator ovog natjecanja, najavio je veliku navijačku podršku u finalu 19.6. na zagrebačkom Jarunu. 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku partnera: Dacia, Karlovačko, Permetal, Kisko, Jamnica, Vina Belje, Zvijezda, President, Kotanyi, Fridrih, Iskon, Delimano, Grilloza, Or'le i Kulinarski studio Majstor kuhar.

Borba za Zlatni ćevap nastavlja se u subotu 18. lipnja na Bundeku, a finale je na rasporedu u nedjelju 19. lipnja na Jarunu.

karlovackodaciapresidentlogo iskonfridrihgrillozajamnicakiskokotanyikuharpermetalvina beljezvijezdapik