Pravo prijave imaju svi punoljetni građani Republike Hrvatske koji u razdoblju od 9.4. do 6.5.2016. ispune obrazac za prijavu za svoj tročlani ili četveročlani tim na web stranici 24sata (www.24sata.hr/zlatnicevap).

Članak 1.
Autor i vlasnik licence promidžbenog formata „Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju“ je tvrtka Copywriting d.o.o. iz Zagreba, Mesnička 37, OIB 84606365980.

Članak 2.
„Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju“ 2016. godine organizira 24sata d.o.o. iz Zagreba, Oreškovićeva 6H/1, OIB 78093047651 u periodu između 9.4. i 30.6.2015., što uključuje: period predpromocije (poziv natjecateljima od 9.4. do 6.5.), 5 izlučnih natjecanja s početkom u 12 sati (od kojih je prvo 1.5.) uz rezervne termine za lokalna natjecanja koja eventualno budu otkazana zbog vremenskih uvjeta, 1 finalno natjecanje 18.6. u Zagrebu te period postpromocije do 30.6.2016.

Članak 3.
Pravilnik promidžbenog formata Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju 2016. objavljen je na službenoj stranici natjecanja www.prvenstvohrvatskeuroštiljanju.com

Članak 4.
Pravo prijave imaju svi punoljetni građani Republike Hrvatske koji u razdoblju od 9.4. do 6.5.2016. ispune obrazac za prijavu za svoj tročlani ili četveročlani tim na web stranici 24sata (www.24sata.hr/zlatnicevap). Pravo sudjelovanja imaju i punoljetni državljani drugih zemalja koji pošalju svoju prijavnicu, no njihova zastupljenost na Prvenstvu ne smije biti veća od 10% u odnosu na građane Republike Hrvatske te su prilikom prijave dužni jasno istaknuti državljanstvo druge zemlje. Organizator može bez prethodne najave produžiti prijave te uzeti u obzir i prijave dospjele i nakon 29.4.2016.

Članak 5.
Na temelju pristiglih prijava organizatori biraju 30 natjecateljskih timova i 6 rezervnih timova. Organizatori će pokušati koliko je u njihovoj moći odabrane timove raspodijeliti na izlučna natjecanja čim bliže prema mjestu njihovog stanovanja. Od kandidata koji žive izvan mjesta održavanja izlučnog ili finalog natjecanja očekuje se da sami pokriju troškove prijevoza za svoj tim. Organizator može bez prethodne najave direktno uključiti u natjecanje predstavnike škola, fakulteta, tvrtki, ugostiteljskih objekata, organizacija ili udruga kao i pojedince koji bi svojim sudjelovanjem pridonijeli većoj prepoznatljivosti projekta, njegovoj kvaliteti te stručnosti.

Članak 6.
Na natjecanju ne mogu sudjelovati zaposlenici tvrtke autora prjekta i organizatora sa svojom užom obitelji.

Članak 7.
U 11 h predstavnici natjecateljskih timova na dan održavanja izlučnog, odnosno finalnog natjecanja, potpisuju Zadužnicu kojom zadužuju sve potrebe sastojke (meso, začine, ulje...) te opremu (roštilje, posude, pribor...). Po završetku izlučnog, odnosno finalnog natjecanja, timovi su dužni svu zaduženu opremu vratiti organizatoru za što će od organizatora dobiti Potvrdu o povratu.

Članak 8.
Organizator osigurava za sve natjecatelje iste namirnice i opremu. Predstavnici natjecateljskih timova najkasnije 1 sat prije održavanja izlučnog, odnosno finalnog natjecanja (dakle, do 11 sati) organizatoru mogu prijaviti svoje „tajne sastojke“ koje žele koristiti. Pod „tajnim sastojcima“ podrazumijevaju se posebni začini i trave, drva/ugljen/papir za ogrijev, marinade, ulja i sl., a nikako vlastito svježe meso. Ne prijavljivanje, a korištenje „tajnog sastojka“ može biti uzrok diskvalifikacije tima od strane organizatora.

Članak 9.
Natjecateljski i rezervni timovi dolaze na priredbu najkasnije 1 sat prije početka. Službeni početak natjecanja je u 12 sati te započinje zajedničkim paljenjem vatre. Vrijeme između dolaska i početka natjecanja timovi mogu iskoristiti za predradnje poput mariniranja i pripremanja mesa za kasnije pečenje.

Članak 10.
U slučaju nedolaska natjecateljskog tima na mjesto održavanja priredbe do 11 sati, umjesto njega će nastupiti rezervni tim.

Članak 11.
Službeni početak natjecanje je u 12 sati, a označen je paljenjem vatre.

Prije službenog početka nije dozvoljeno samostalno paljenje vatre. Žiri ocjenjuje pripremljene kategorije degustacijom na predviđenom mjestu na prostoru događanja prema sljedećoj dinamici:

15:10 tim br. 1, 15:20 tim br. 2, 15:30 tim br. 3, 15:40 tim br.4, 15:50 tim br. 5, 16:00 tim br. 6.

Natjecateljski timovi su dužni u navedeno vrijeme za svoj tim imati priremljena jela po kategorijama za degustaciju žiriju.

Kategorije su: 1. Ćevapčići 2. Kobasice 3. Vratina 4. Ražnjići 5. Junetina

Organizator ima pravo u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave promijeniti kategorije.

Organizator zadržava pravo da uz prethodnu najavu promijeni vrijeme početka natjecanja kao i raspored ocjenjivanja.

Nakon ocjenjivanja slijedi posebna igra za natjecatelje:

PRANJE ROŠTILJA

U pranju sudjeluje cijeli tim ali jedan član je glavni na sebi i nosi Labudovu pregaču, zaštitne rukavice i spužvice su obavezne za rukovanje Permetalom

- sredstva za čišćenje, spužvice, rukavice i kanister vode za obilato ispiranje se nalaze na natjecateljkom mjestu

- Pobjeđuje ekipa koja u roku od 15 minuta najbolje očisti roštilj te ga rastavi - odluku donosi sudac

VAŽNE UPUTE ZA UPORABU PERMETALA

Permetal je sredstvo za čišćenje roštilja, napa i pećnica. Upotrebljava se također za čišćenje tvrdokornih masnoća s napa i pećnica. Dovoljno ga je nanijeti i ostaviti nekoliko minuta da djelujte te nakon toga prebrisati roštilj krpom ili abrazivnom spužvicom. Za još brže i lakše čišćenje tu je i Permetal Gold. Pri korištenju je obavezna uporaba gumenih rukavica!

Svi natjecatelji igru čišćenja roštilja igraju na vlastitu odgovornost.

U 17:30 na glavnoj pozornici odvija se proglašenje pobjednika, te uručivanje nagrada timovima koji napuštaju natjecanje, a time završava službeni program natjecanja.

Članak 12.
Gastro-sud sastavljen od predstavnika autora projekta, organizatora, sponzora, kulinarskih stručnjaka i nutricionista te njihovih gostiju. Tijekom održavanja svakog izlučnog, odnosno finalnog natjecanja oni će svojim ocjenama od 1 do 5 za svaku kategoriju odlučivati o plasmanu prijavljenih ekipa.

Kategorije koje će se ocjenjivati biti će objašnjene natjecateljskim ekipama najkasnije 1 sat prije početka priredbe.

Članak 13.
Natjecanje će se odvijati kroz 5 izlučnih susreta na kojima će svoje znanje i vještinu u pripremanju mesa sa roštilja odmjeriti po 6 natjecateljskih ekipa. 1 najbolja od njih plasirat će se dalje na finalno natjecanje koje će se održati 18.6. u Zagrebu u parku Bundek.

Članak 14.
Za sve prijavljene timove organizator i partneri Natjecanja su pripremili nagrade. Nagrade nisu zamjenjive za novac.

Članak 15.
Utješne nagrade biti će dodijeljene svim prijavljenim timovima, dok će pobjedničkom timu, odnosno ekipi koja osvoji najviše bodova gastro-suda kojeg čine predstavnici autora projekta, sponzora i organizatora biti uručen „Zlatni ćevap“ te glavna nagrada.

Članak 16.
Ime pobjednika bit će objavljena na Facebook fan stranici natjecanja Prvenstvo.Hrvatske.u.rostijanju, službenoj web stranici natjecanja www.prvenstvohrvatskeurostiljanju.com te na stranicama www.24sata.hr.

Članak 17.
Pobjednike će o načinu i roku podizanju njihovih nagrada obavijestiti organizator najkasnije 8 dana po završetku natjecanja.

Članak 18.
Preuzimanjem nagrade prestaju sve daljnje obaveze organizatora Prvenstva Hrvatske u roštiljanju prema natjecateljima.

Članak 19.
Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju može se prekinuti samo u slučaju da nastupe okolnosti za koje organizatori nisu odgovorni, odnosno koje nisu mogli spriječiti, otkloniti ili izbjeći. Sudionici će o prekidu natjecanja biti obaviješteni putem službene web stranice natjecanja www.prvenstvohrvatskeurostiljanju.com.

Članak 20.
Svi prijavljeni kandidati kao i odabrani natjecatelji prihvaćaju prava i obaveze iz ovog Pravilnika te pristaju da se njihovi osobni podaci, i fotografije koriste u svrhu promocije natjecanja.

Članak 21.
Organizatori Prvenstva Hrvatske u roštiljanju kao ni autori ne snose nikakvu materijalnu ni moralnu odgovornost u slučaju eventualnih ozljeda proizašlih iz neznanja ili nevještine natjecatelja. Natjecatelji zaduženu opremu te dobivene i donešene sastojke koriste na vlastitu odgovornost.

Članak 22.
U slučaju spora nadležan je Općinski sud u Zagrebu.

U Zagrebu, 09.04.2016.

karlovackodaciapresidentlogo iskonfridrihgrillozajamnicakiskokotanyikuharpermetalvina beljezvijezdapik